România , tara care ar trebui desfintata. / “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win” Mahatma Gandhi

Un tribunal spaniol a anunţat că anchetează o presupusă crimă împotriva umanităţii, ce ar implica Israelul, în legătură cu un bombardament din 2002 ce a ucis 15 oameni în Gaza şi a rănit alţi 150.

Cazul se referă la fostul ministru israelian al apărării Benjamin Ben-Eliezer şi alţi şase conaţionali ai acestuia, membri ai forţelor armate. Dosarul a fost deschis de rudele palestinienilor decedaţi.

Tribunalul Naţional spaniol apreciază că are juridiscţie pentru a acheta cazul, iar probele iniţiale sugerează că bombardamentul poate fi încadrat la crime împotriva umanităţii.

Tribunalul argumentează că dacă o posibilă asemenea faptă nu este investigată de ţara în cauză, Spania poate face acest lucru, conform legislaţiei internaţionale.

Cazul se referă la un bombardament din 22 iulie 2002 în Gaza, menit a distruge casa unui lider Hamas, Salah Shehadeh . Explozia l-a ucis pe acesta, dar şi membrii unei famii vecine, iar rudele acestora au intentat proces.

Tribunalul a arătat că a solicitat informaţii Israelului, dar acesta nu s-a conformat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: